Carregant Esdeveniments

Joc d’expressió creadora (JC)

1 octubre 2018/ 0:00 - 1 octubre 2030/ 0:00
Av. Països Catalans, 35 Reus, Tarragona 43206 Espanya
pranahub
0 Comments
2420 Views

Per als nens el joc és una part molt important. És la base que fa que el nen aprengui. Pels adults el joc només representa una distracció. Per als nens és tan important jugar com alimentar-se. Si sabéssim la serietat que té el joc lliure  i els seus afectes sobre l’infant, el respectaríem i miraríem de fomentar-lo al màxim.

Desenvolupant ell joc lliure i deixant que els infants juguin, experimentin posant a prova les seves habilitats (fent i desfent el que estan fent), sense intervenir en el seu joc, l’infant aconseguirà desenvolupar i satisfer la seva necessitat interior i crear el seu aprenentatge. Això no vol dir deixar-lo sol, sinó que l’adult pot estar a prop però sense donar consells ni intervindré en la seva creativitat ni en la seva experiència. Ell necessita el seu temps per fer el seu aprenentatge. Si observem el seu joc lliure, veurem la serietat que pot tenir el joc.

Podem veure’l concentrat, fent i desfent fins a aconseguir allò que vol. Podem observar la seva constància, la seva concentració, la paciència i la insistència que pot arribar a tenir per aconseguir-ho. Sense l’obligació imposada per part de ningú, sempre que allò que fa el motivi o sigui interessant per ell. El procés de prova i error que fa l’infant quan juga, fa que hi hagi un aprenentatge. En canvi quan un joc o una activitat està imposada, no té el mateix efecte.

El joc és un mitjà d’auto-aprenentage; els nens no distingeixen entre jugar i aprendré. Està demostrat neurològicament, que quan els centres emocionals s’activen, es queda tot gravat de manera immediata. Així que quan es juga, es crea una emoció i si es viu d’una manera satisfactòria, es crea una vivència i aprenentatge. Els infants sempre veuen les coses des d’un punt de vista creatiu. Poden donar un ús als objectes que als adults ni se’ns acudirien.

A l’espai de joc creador, busquem aquesta mirada, on l’infant pugui trobar un lloc on moure’s en llibertat motriu, que pugui jugar i trobar una sèrie de materials versàtils on pugui desenvolupar la seva creativitat. On pugui crear el seu propi  joc,  depenent en el moment que es trobin les seves necessitats evolutives. On es puguin despertar les seves emocions, la seva creativitat i les seves experiències.

Apunta’t a l’activitat

Al missatge, especificar el nom de l’activitat amb el codi que es troba entre parèntesi*